fbpx

Crema pentru proteze dentare poate cauza probleme neurologice

proteze dentara si granule din pasta adezivaDr. Sharon P. Nations, de la Universitatea Texas Southwestern Medical Center din Dallas informeaza despre crema pentru proteze dentare ca poate declansa probleme neurologice. Dr. Nations, impreuna cu colegii sai, au descoperit o astfel de problema la patru pacienti care purtau proteze dentare. Toti aveau nivelul de zinc din sange anormal de ridicat, impreuna cu un nivel foarte scazut de cupru.

Avand in vedere ca in compozitia cremei pentru proteze dentare intra si zinc, si ca toti cei patru pacienti foloseau “cantitati extrem de mari” in mod regulat, Nations si echipa au lansat ipoteza ca folosirea cremei in exces a dus la problemele neurologice ale pacientilor.

Echilibrul dintre zinc si cupru este esential ...

Echilibrul dintre zinc si cupru din corp este esential pentru o stare neurologica sanatoasa. Un aport prea mare din unul din aceste doua elemente poate duce la scaderea cantitatii celuilalt. Nivelul normal de cupru din sange variaza de la 0.75 pana la 1.45 micrograme pe mililitru, iar pacientii prezentau un nivel scazut, variind de la mai putin de 0.1 pana la 0.23 micrograme pe mililitru.

Unul dintre pacienti prezenta, printre altele, slabiciune in maini si echilibru precar, pe cand altul era constrans sa foloseasca scaunul cu rotile din cauza slabiciunii membrelor. Aceste simptome erau asociate cu declin congitiv si probleme urinare.

Pacientii s-au oprit din a mai folosi crema pentru proteze dentare si au inceput sa isi administreze suplimente de cupru, acest tratament avand ca rezultat o “usoara imbunatatire neurologica”.

Sursa: www.health24.com

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares