fbpx

Crema pentru proteze dentare poate cauza probleme neurologice

proteze dentara si granule din pasta adezivaDr. Sharon P. Nations, de la Universitatea Texas Southwestern Medical Center din Dallas informeaza despre crema pentru proteze dentare ca poate declansa probleme neurologice. Dr. Nations, impreuna cu colegii sai, au descoperit o astfel de problema la patru pacienti care purtau proteze dentare. Toti aveau nivelul de zinc din sange anormal de ridicat, impreuna cu un nivel foarte scazut de cupru.

Avand in vedere ca in compozitia cremei pentru proteze dentare intra si zinc, si ca toti cei patru pacienti foloseau “cantitati extrem de mari” in mod regulat, Nations si echipa au lansat ipoteza ca folosirea cremei in exces a dus la problemele neurologice ale pacientilor.

Echilibrul dintre zinc si cupru este esential ...

Echilibrul dintre zinc si cupru din corp este esential pentru o stare neurologica sanatoasa. Un aport prea mare din unul din aceste doua elemente poate duce la scaderea cantitatii celuilalt. Nivelul normal de cupru din sange variaza de la 0.75 pana la 1.45 micrograme pe mililitru, iar pacientii prezentau un nivel scazut, variind de la mai putin de 0.1 pana la 0.23 micrograme pe mililitru.

Unul dintre pacienti prezenta, printre altele, slabiciune in maini si echilibru precar, pe cand altul era constrans sa foloseasca scaunul cu rotile din cauza slabiciunii membrelor. Aceste simptome erau asociate cu declin congitiv si probleme urinare.

Pacientii s-au oprit din a mai folosi crema pentru proteze dentare si au inceput sa isi administreze suplimente de cupru, acest tratament avand ca rezultat o “usoara imbunatatire neurologica”.

Sursa: www.health24.com

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro