fbpx

Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti

Aceasta universitate sudica, de municipiu, a dobandit personalitate juridica in Capitala noastra in septembrie 1990, si care a fost integrata Sistemului National de Invatamant in aprilie 2002, include si o facultate de stomatologie, respectiv Facultatea de Medicina Dentara.

Acum, printre formele de invatamant din cadrul universitatii "Titu Maiorescu", dar si din aceasta facultate de stomatologie, se regasesc invatamantul cu frecventa si cel de la distanta. Mai mult, "Titu Maiorescu" va poate oferi o paleta de 16 programe de studii cu licenta si de 16 de master.

Iar, ca discipline, aveti de optat intre 12 asemenea domenii, respectiv in cadrul celor doua scoli doctorale. Cat priveste corpul profesoral al universitatii, membrii acestuia au fost si sunt alesi din randurile Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania, dar si din cele ale Academiei Romane. Si, fiindca amintim despre stiinta, in sensul acesteia de cercetare, in cadrul universitatii "Titu Maiorescu" se regaseste si Institutul de Studii, Cercetare, Dezvoltare si Inovare, respectiv prin cele 9 centre de cercetare ale sale.

Mai mult, "Titu Maiorescu", pe plan international, este membra inclusiv a: Asociatiei Europene a Universitatilor, Asociatiei Internationale a Universitatilor si, nu in ultimul rand, a Asociatiei Europene a Coordonatorilor Erasmus. Or, relatiile interuniversitare ale universitatii "Titu Maiorescu" se extind nu doar prin organizatiile universitare din: Uniunea Europeana, Canada si SUA, ci si prin programe de tipul Erasmus Longlife Learning Program / Programul "Erasmus" de educatie pe termen lung. Si, ca recunoastere a meritelor sale, pe plan national, in 2012, "Titu Maiorescu" a fost evaluata cu un grad ridicat de incredere, respectiv de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior.

In mod expres, privind aceasta Facultate de Medicina Dentara, din cadrul universitatii "Titu Maiorescu", avem urmatoarea lista a disciplinelor de studiu pentru licenta, master si doctorat:

  • Sanatate pentru licenta, evaluata cu 360 de credite dupa o perioada de 6 ani, forma fiind cu frecventa pentru 100 de locuri acreditate;

  • Reabilitare orala cu agregare implantara pentru master, evaluata cu 120 de credite dupa 2 ani, forma fiind cu frecventa pentru 25 de locuri acreditate;

  • Protetica, endodontie, odontoterapie, Implantologie dentara si reabilitare orala

O alta facultate de stomatologie destul de cunoscuta din zona de est a tarii este Facultatea de Medicina Dentara din Constanta. Aceasta facultate de stomatologie, precum a fost si cazul celei din Bucuresti, este o institutie structurata si organizata conform standardelor moderne. Astfel, aspirantii la statutul de student in cadrul acestei institutii putand avea tot ceea ce le-ar fi necesar unui invatamant de calitate. Si, in incheierea prezentarii sumare a acestei institutii, scopul final al studiilor din cadrul Facultatii de Medicina Dentara din Constanta este urmatorul:

  1. obtinerea - pe merit! - a unor promotii de specialisti in medicina dentara romaneasca,
  2. insusirea temeinica de cunostinte din zona materialelor folosite,
  3. dobandirea de competente stiintifice solide, dar si de deprinderi specifice meseriei de medic dentist,
  4. dobandirea de cunostinte solide de ordin lingvistic si tehnologico-informational,
  5. dobandirea de abilitati de ordin conciliator psihologic, precum si...
  6. dobandirea de calitati moral - deontologice, precum si de co-echipier

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares