fbpx

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu

Trecand spre centrul tarii, din punctul de vedere al clasamentului universitatilor care cuprind si facultati de stomatologie, iar "Lucian Blaga" din Sibiu reprezinta un prim exemplu. Or, aceasta universitate, bucurandu-se de un trecut foarte onorabil si purtand numele marelui filozof si eseist roman, este o partenera de nadejde mai ales pentru tari nordice si occidentale precum: Germania, Franta, Anglia si SUA. In egala masura, ea este o partenera si pentru cele sudice si orientale precum: Polonia, Rusia, China, Italia si Grecia.

Drept recunoastere a meritelor privind dezvoltarea sa continua, Universitatea "Lucian Blaga" a primit statutul de membra cu drepturi depline in cateva dintre cele mai prestigioase organizatii academice internationale, si anume:

  • IC sau International Centre / Centrul International din Tubingen – un consortiu de 18 universitati din 8 tari ale est- si vest-europene;

  • CRE sau The Association of Executive Heads of Europe / Asociatia Conducatorilor de Universitati din Europa;

  • AUDEM sau The Alliance of Universities for Democracy / Alianta Universitatilor pentru Democratie;

  • IAUP sau International Association of University Presidents / Asociatia Internationala a Presedintilor de Universitate, si nu in ultimul rand cu

  • EUA sau The European University Association / Asociatia Europeana a Universitatilor.

Cat priveste colaborarea cu partenerii din strainatate, "Lucian Blaga" a infiintat si o serie de organizatii pentru studenti, si anume:

  • CAS sau The Career Advisory Service / Serviciul de Consiliere in Cariera;

  • UBA sau The University Business Association / Asociatia de Afaceri a Universitatii;

  • FUA sau l’Agence universitaire de la Francophonie / Agentia Universitara a Francofoniei;

  • UNECC sau University Network of the European Capitals of Culture / Reteaua Universitara a Capitalelor Culturale Europene, si

  • DAAD sau Deutscher Akademischer Austauschdienst / Serviciul German de Schimb Academic, care prezinta baza universala de date Research Explorer, cu 17+ mii de institute de cercetare din Germania. Iar, institutele universitare germane sunt sub-incluse in baza de date Hochschulkompass.

In continuare, Facultatea de Medicina Stomatologica, din cadrul "Lucian Blaga", poarta si aceasta numele unui prestigios savant roman, insa din sfera anatomo-patologiei, si anume: Victor Papilian. De asemeni, universitatea cuprinde si Facultatea de Tehnica Dentara si Farmacie, si cea de Asistenta Medicala Generala.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Apasa acest text pentru a intra in legatura cu un medic stomatolog!

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro