fbpx

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu

Trecand spre centrul tarii, din punctul de vedere al clasamentului universitatilor care cuprind si facultati de stomatologie, iar "Lucian Blaga" din Sibiu reprezinta un prim exemplu. Or, aceasta universitate, bucurandu-se de un trecut foarte onorabil si purtand numele marelui filozof si eseist roman, este o partenera de nadejde mai ales pentru tari nordice si occidentale precum: Germania, Franta, Anglia si SUA. In egala masura, ea este o partenera si pentru cele sudice si orientale precum: Polonia, Rusia, China, Italia si Grecia.

Drept recunoastere a meritelor privind dezvoltarea sa continua, Universitatea "Lucian Blaga" a primit statutul de membra cu drepturi depline in cateva dintre cele mai prestigioase organizatii academice internationale, si anume:

  • IC sau International Centre / Centrul International din Tubingen – un consortiu de 18 universitati din 8 tari ale est- si vest-europene;

  • CRE sau The Association of Executive Heads of Europe / Asociatia Conducatorilor de Universitati din Europa;

  • AUDEM sau The Alliance of Universities for Democracy / Alianta Universitatilor pentru Democratie;

  • IAUP sau International Association of University Presidents / Asociatia Internationala a Presedintilor de Universitate, si nu in ultimul rand cu

  • EUA sau The European University Association / Asociatia Europeana a Universitatilor.

Cat priveste colaborarea cu partenerii din strainatate, "Lucian Blaga" a infiintat si o serie de organizatii pentru studenti, si anume:

  • CAS sau The Career Advisory Service / Serviciul de Consiliere in Cariera;

  • UBA sau The University Business Association / Asociatia de Afaceri a Universitatii;

  • FUA sau l’Agence universitaire de la Francophonie / Agentia Universitara a Francofoniei;

  • UNECC sau University Network of the European Capitals of Culture / Reteaua Universitara a Capitalelor Culturale Europene, si

  • DAAD sau Deutscher Akademischer Austauschdienst / Serviciul German de Schimb Academic, care prezinta baza universala de date Research Explorer, cu 17+ mii de institute de cercetare din Germania. Iar, institutele universitare germane sunt sub-incluse in baza de date Hochschulkompass.

In continuare, Facultatea de Medicina Stomatologica, din cadrul "Lucian Blaga", poarta si aceasta numele unui prestigios savant roman, insa din sfera anatomo-patologiei, si anume: Victor Papilian. De asemeni, universitatea cuprinde si Facultatea de Tehnica Dentara si Farmacie, si cea de Asistenta Medicala Generala.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares