fbpx

Universitatea de Medicina si Farmacie "Tg. Mures"

Si tot in centrul tarii, UMF "Tg. Mures" este o institutie de invatamant superior de stat a Romaniei, acreditata de catre Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica, Ministerul Educatiei si Guvernul Romaniei. La ora actuala, peste 3.200 de studenti si 340 de cadre didactice titulare asigura continuitatea acestei institutii acreditate. Iar, din punctul de vedere al sistemului lingvistic de predare, "Tg. Mures' asigura predarea in: romana, maghiara si engleza. Asadar, va puteti inscrie la o facultate de stomatologie cu sistem trilingv de predare.

Istoric vorbind, invatamantul medical targumuresean a inceput in 1945, in cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii "Bolyai" din Cluj-Napoca, respectiv prin Decretul 407 al aceluiasi an.

Apoi, Facultatea de Medicina a fost mutata la Tg. Mures, unde a functionat intre 1945 – 1948. Iar, dupa 1948, odata cu reforma invatamantului, este infiintat Institutul Medico-Farmaceutic, pe langa o suita de asemenea facultati si institutii componente. Intre anii 1960 si 1961, sectia de Stomatologie este reabilitata si transformata in facultate de stomatologie. UMF "Tg. Mures" prezinta o deschidere internationala larga, respectiv prin programe de studiu precum: "Erasmus", "Leonardo da Vinci", CEEPUS, RECIF s.a.m.d. Astfel, printre parteneriatele acestei universitati, putem aminti si:

  • Yeni Yuzi / Universitatea "Yeni-Yuzi" si Dicle University / Universitatea "Dicle" din Turcia;

  • Semmelweis University / Universitatea "Semmelweis", University of Szeged / Universitatea din Sighet si University of Pecs / Universitatea din Pecs din Ungaria

Data de examinare pentru aceasta facultate de stomatologie a Universitatii "Tg. Mures", incluzand aici Facultatea de Medicina Dentara, este: 23 iulie 2014. Pentru Facultatea de Tehnica Dentara, data este: 25 iulie 2014.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Apasa acest text pentru a intra in legatura cu un medic stomatolog!

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro