Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" Iasi

Tot in Iasi, Facultatea de Medicina Dentara a UMF "Grigore T. Popa" este o institutie academica moderna, infiintata in 1945, ca o sectie a Facultatii de Medicina, respectiv sub îndrumarea prof.-dr. Nicolae Dutescu. A fost si prima cu acest profil din Romania! Or, dupa alti 20 de ani, a inceput sa se bucure si de statutul de facultate independenta, cursurile fiind pe o durata de 6 ani. Apoi, dupa Revolutie, clinicile de specialitate ale Facultatii au inceput sa fie retehnologizate, putandu-se astfel desfasura activitati chirurgicale complexe precum cea dento-alveolara, si cea oro-maxilo-faciala.

Ca discipline, si in cadrul acestei facultati de medicina dentara, putem enumera: Anesteziologia, Bazele fizicii si biofizicii in medicina dentara, Patologie generala si oro-maxilo-faciala, Chimia si biochimia cavitatii orale, Preventie oro-dentara, Stomatologie comunitara, Dermatologie orala, Radiologie dentara si generala, Pedodontie, Ortodontie si Ortopedie dento-faciala, Cariologie, Endodontie, Parodontologie, Proteza fixa. Gnatologie. Estetica dento-somato-faciala, Proteza partial amovibila si reabilitare implanto-protetica, Proteza totala, Tehnologia protezelor dentare, Materiale dentare, Diagnostic oro-dentar. Gerontostomatologie, Ergonomie, Recuperare psihomotorie si logopedica, Balneofizioterapie si recuperare functionala orala, Sanatate publica si management oro-dentar.

In mod traditional, UMF "Grigore T. Popa" este un institut stiintific amplu, fiind implicati inclusiv studentii in aceasta. Or, in cadrul acesteia, se desfasoara foarte multe simpozioane si lucrari de cercetare. Mai mult, fiecare membru al cercurilor stiintifice studentesti ale UMF "Grigore T. Popa" va fi primit cate o tema de cercetare, iar accesul la laboratoare ii va fi nerestrictionat, in acord cu tematica de fond. Rezultatele sunt prezentate, de regula, in cadrul serilor clinice si preclinice, precum si in cel al conferintelor studentesti nationale si internationale ale Zilelor Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa". De asemeni, acestea pot fi incluse in diverse manifestari stiintifice de profil si internationale.

Dintre disciplinele curriculei Facultatii de Medicina dentara din cadrul UMF "Grigore T. Popa", putem aminti de: Anatomie si anatomie clinica, Anestezie. Sedare si urgente medico-chirurgicale in medicina dentara, Biochimie, Biofizica, Bio-inginerie, Biologie celulara si moleculara, Farmacologie, Fiziopatologie, Fiziologie, Implantologie, Metode moderne de evaluare a leziunilor pre-canceroase, Neurochirurgie, Neuroradiologie, Oftalmologie, Optimizarea metodelor de anestezie in chirurgia dento-alveolara, ORL, Ortopedie, precum si Radiologie odonto-maxilo-faciala. Iar, dintre tehnicile predate, le putem remarca pe cele de: imunohistochimie, imunofluorescenta, microscopie electronica de transmisie, achizitie de imagine, digitizare de imagine si morfometrie.

 

 

Articole similare:

 

 

 

Ne gasesti pe:

urmareste netdent pe twitterurmareste netdent pe googleurmareste netdent pe facebook

 

Ultimele comentarii

  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Nu ar trebui sa fie o problema atat timp cat starea Dvs de sanatate generala este buna si la momentul interventiei nu sunteti sub influenta...
  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Va trebui sa discutati cu medicul ce a facut anestezia aceasta chestiune.
Creeaza cont sau acceseaza situl folosind una dintre retelele de socializare de mai jos

Te rugam sa te autentifici folosind una dintre retelele de socializare: