fbpx

Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" Iasi

Tot in Iasi, Facultatea de Medicina Dentara a UMF "Grigore T. Popa" este o institutie academica moderna, infiintata in 1945, ca o sectie a Facultatii de Medicina, respectiv sub îndrumarea prof.-dr. Nicolae Dutescu. A fost si prima cu acest profil din Romania! Or, dupa alti 20 de ani, a inceput sa se bucure si de statutul de facultate independenta, cursurile fiind pe o durata de 6 ani. Apoi, dupa Revolutie, clinicile de specialitate ale Facultatii au inceput sa fie retehnologizate, putandu-se astfel desfasura activitati chirurgicale complexe precum cea dento-alveolara, si cea oro-maxilo-faciala.

Ca discipline, si in cadrul acestei facultati de medicina dentara, putem enumera: Anesteziologia, Bazele fizicii si biofizicii in medicina dentara, Patologie generala si oro-maxilo-faciala, Chimia si biochimia cavitatii orale, Preventie oro-dentara, Stomatologie comunitara, Dermatologie orala, Radiologie dentara si generala, Pedodontie, Ortodontie si Ortopedie dento-faciala, Cariologie, Endodontie, Parodontologie, Proteza fixa. Gnatologie. Estetica dento-somato-faciala, Proteza partial amovibila si reabilitare implanto-protetica, Proteza totala, Tehnologia protezelor dentare, Materiale dentare, Diagnostic oro-dentar. Gerontostomatologie, Ergonomie, Recuperare psihomotorie si logopedica, Balneofizioterapie si recuperare functionala orala, Sanatate publica si management oro-dentar.

In mod traditional, UMF "Grigore T. Popa" este un institut stiintific amplu, fiind implicati inclusiv studentii in aceasta. Or, in cadrul acesteia, se desfasoara foarte multe simpozioane si lucrari de cercetare. Mai mult, fiecare membru al cercurilor stiintifice studentesti ale UMF "Grigore T. Popa" va fi primit cate o tema de cercetare, iar accesul la laboratoare ii va fi nerestrictionat, in acord cu tematica de fond. Rezultatele sunt prezentate, de regula, in cadrul serilor clinice si preclinice, precum si in cel al conferintelor studentesti nationale si internationale ale Zilelor Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa". De asemeni, acestea pot fi incluse in diverse manifestari stiintifice de profil si internationale.

Dintre disciplinele curriculei Facultatii de Medicina dentara din cadrul UMF "Grigore T. Popa", putem aminti de: Anatomie si anatomie clinica, Anestezie. Sedare si urgente medico-chirurgicale in medicina dentara, Biochimie, Biofizica, Bio-inginerie, Biologie celulara si moleculara, Farmacologie, Fiziopatologie, Fiziologie, Implantologie, Metode moderne de evaluare a leziunilor pre-canceroase, Neurochirurgie, Neuroradiologie, Oftalmologie, Optimizarea metodelor de anestezie in chirurgia dento-alveolara, ORL, Ortopedie, precum si Radiologie odonto-maxilo-faciala. Iar, dintre tehnicile predate, le putem remarca pe cele de: imunohistochimie, imunofluorescenta, microscopie electronica de transmisie, achizitie de imagine, digitizare de imagine si morfometrie.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares