fbpx

Universitatea „Apollonia” Iasi - Facultatea de stomatologie

Din estul tarii, avem Universitatea "Apollonia" din Iasi, o institutie particulara si moderna, sustinuta cu fonduri din taxele de studiu aferente si donatii. Or, din prezentarea generala a acesteia, putem conchide faptul ca studentul este privit ca un partener egal al actului educational de cercetare, mai ales. In plus, aceasta universitate, conform prezentarii oficiale, ar ilustra intru totul adagiul filozofului latin Seneca: "Res severa verum gandium" sau: “Adevarata bucurie este o treaba serioasa.”

Acum, ar mai trebui mentionat faptul ca atat Facultatea de Stomatologie, cat si cea de Tehnica Dentara din cadrul "Apollonia" au un caracter cvazi-religios, crestin. Astfel ca, in majoritatea manastirilor moldovenesti din Romania, puteti intalni destule fete monahale pregatite in arta stomatologica si tehnica dentara prin insasi aceasta universitate.

Iar actul medical stomatologic si/sau de tehnica dentara este adresat nu numai monahilor din acele manastiri, ci si persoanelor nevoiase din zonele limitrofe. Mai departe, Facultatea de Medicina Dentara a "Apolloniei" cuprinde inclusiv patru clinici de specialitate: Odontologie – Parodontologie, Ortodontie – Pedodontie, Chirurgie OMF / Implantologie si Protetica Dentara / Reabilitare Orala Complexa, precum si sali de lucrari practice si de modelaj. Or, disciplinele de studiu ale "Apolloniei" sunt structurate pe trei categorii, si anume: fundamentale de specialitate si complementare. Acestea sunt structurate astfel in functie de cele patru stagii de pregatire, respectiv din cele patru clinici de specialitate ale Facultatii de Medicina dentara. Mai mult, in aceasta facultate de stomatologie, baremul de lucrari practice, care va conditioneaza admiterea la examen, a fost conceput intr-o maniera prin care, la fiecare disciplina, manoperele clinice obligatorii din anii precedenti sa se regaseasca si in cei superiori.

In cadrul universitatii, Facultatea de Medicina dentara si cea de Tehnica dentara prezinta discipline noi, precum: Implantologia orala, Estetica dento-somato-faciala, Reabilitarea orala si Odontostomatologia clinica. Iar, ca si completare, biomaterialele si Algeziologia garanteaza acele standarde europene mai mult decat recomandate in aceasta profesie nobila.

Din punctul de vedere al prezentei "Apolloniei" in lume, aceasta universitate este membra si a AIESEC, o organizatie studenteasca, globala si compusa din peste 1.100 de universitati, in peste 100 de tari si regiuni / teritorii. Iar, actul nasterii universitatii "Apollonia" a avut loc in iarna lui 1991, atunci cand membri fundatiei "Sfanta Apollonia" s-au reunit pentru a pune bazele acestei institutii de tip academic, respectiv cele pentru Facultatea de Medicina Dentara si cea de Tehnica Dentara.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares