fbpx

Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara

Spitalul Clinic Municipal de Urgente din Timisoara, este unitatea spitaliceasca in care disciplina Reabilitare Orala si Urgente in Medicina dentara a fost conturata inca din 1997. Astfel, ar trebuit mentionat faptul ca acest spital clinic de urgenta isi are originile moderne in cadrul programului operational european "Regio-Vest". Or, Chirurgia orala si Anestiziologia au fost integrate ca disciplina unitara Clinicii de Chirurgie orala si Maxilo-faciala - din disciplinele disparate Chirurgie orala si Maxilo-faciala –, in perioada 1992-1993.

Cele doua s-au conturat dupa standardele europene in vigoare la acea vreme. In cursul anului III, se vor fi pus bazele intelegerii profunde si nuantate a mecanismelor de fiziopatologie ale fenomenului nevralgic dentar.

De asemeni, li se descriu studentilor caracteristicile farmacologice ale anestezicelor locale in legatura cu modul de actiune al acestora. Mai mult, se vor prezenta riguros metodele si procedeele de anesteziere local-regionala in domeniul oro-maxilo-facial. Accentul va fi plasat pe importanta adaptarii tipului si tehnici anestezice. Cat ii priveste pe cei de anul IV, cursantilor li se va oferi o cazuistica bogata, precum si o multitudine de tipuri de interventii chirurgicale orale, respectiv in cadrul Chirurgiei alveo-dentare, ca disciplina; in fapt, acestia vor cerceta: Metodologia cercetarii stiintifice medicale si Istoria medicinei dentare.

Cei de anul V, doar Pacienti cu risc in practica de medicina dentara, iar cei de anul VI, Reabilitare Orala si Urgente in medicina dentara. Si, in prezent, unitatea este prevazuta cu echipamente high-tech de genul: laser, diagnodente,

microscoape operatorii, PC-uri de generatie recenta etc. Mai mult, membrii actuali sunt si cei fondatori si conducatori ai Societatii Romane de Laseri in Stomatologie, fondata in 2003. Or, pana in prezent, Societatea a avut parte de nici mai mult, nici mai putin de cinci congrese internationale de succes in domeniu.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Apasa acest text pentru a intra in legatura cu un medic stomatolog!

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro