Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara

Spitalul Clinic Municipal de Urgente din Timisoara, este unitatea spitaliceasca in care disciplina Reabilitare Orala si Urgente in Medicina dentara a fost conturata inca din 1997. Astfel, ar trebuit mentionat faptul ca acest spital clinic de urgenta isi are originile moderne in cadrul programului operational european "Regio-Vest". Or, Chirurgia orala si Anestiziologia au fost integrate ca disciplina unitara Clinicii de Chirurgie orala si Maxilo-faciala - din disciplinele disparate Chirurgie orala si Maxilo-faciala –, in perioada 1992-1993.

 

 

Cele doua s-au conturat dupa standardele europene in vigoare la acea vreme. In cursul anului III, se vor fi pus bazele intelegerii profunde si nuantate a mecanismelor de fiziopatologie ale fenomenului nevralgic dentar.

De asemeni, li se descriu studentilor caracteristicile farmacologice ale anestezicelor locale in legatura cu modul de actiune al acestora. Mai mult, se vor prezenta riguros metodele si procedeele de anesteziere local-regionala in domeniul oro-maxilo-facial. Accentul va fi plasat pe importanta adaptarii tipului si tehnici anestezice. Cat ii priveste pe cei de anul IV, cursantilor li se va oferi o cazuistica bogata, precum si o multitudine de tipuri de interventii chirurgicale orale, respectiv in cadrul Chirurgiei alveo-dentare, ca disciplina; in fapt, acestia vor cerceta: Metodologia cercetarii stiintifice medicale si Istoria medicinei dentare.

Cei de anul V, doar Pacienti cu risc in practica de medicina dentara, iar cei de anul VI, Reabilitare Orala si Urgente in medicina dentara. Si, in prezent, unitatea este prevazuta cu echipamente high-tech de genul: laser, diagnodente,

microscoape operatorii, PC-uri de generatie recenta etc. Mai mult, membrii actuali sunt si cei fondatori si conducatori ai Societatii Romane de Laseri in Stomatologie, fondata in 2003. Or, pana in prezent, Societatea a avut parte de nici mai mult, nici mai putin de cinci congrese internationale de succes in domeniu.

 

Articole similare:

 

 

 

Ne gasesti pe:

urmareste netdent pe twitterurmareste netdent pe googleurmareste netdent pe facebook

 

Ultimele comentarii

  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Nu ar trebui sa fie o problema atat timp cat starea Dvs de sanatate generala este buna si la momentul interventiei nu sunteti sub influenta...
  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Va trebui sa discutati cu medicul ce a facut anestezia aceasta chestiune.
Daca vrei sa lasi comentarii pentru articole te rugam sa te autentifici folosind una dintre retelele de socializare: