fbpx

Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara

Spitalul Clinic Municipal de Urgente din Timisoara, este unitatea spitaliceasca in care disciplina Reabilitare Orala si Urgente in Medicina dentara a fost conturata inca din 1997. Astfel, ar trebuit mentionat faptul ca acest spital clinic de urgenta isi are originile moderne in cadrul programului operational european "Regio-Vest". Or, Chirurgia orala si Anestiziologia au fost integrate ca disciplina unitara Clinicii de Chirurgie orala si Maxilo-faciala - din disciplinele disparate Chirurgie orala si Maxilo-faciala –, in perioada 1992-1993.

Cele doua s-au conturat dupa standardele europene in vigoare la acea vreme. In cursul anului III, se vor fi pus bazele intelegerii profunde si nuantate a mecanismelor de fiziopatologie ale fenomenului nevralgic dentar.

De asemeni, li se descriu studentilor caracteristicile farmacologice ale anestezicelor locale in legatura cu modul de actiune al acestora. Mai mult, se vor prezenta riguros metodele si procedeele de anesteziere local-regionala in domeniul oro-maxilo-facial. Accentul va fi plasat pe importanta adaptarii tipului si tehnici anestezice. Cat ii priveste pe cei de anul IV, cursantilor li se va oferi o cazuistica bogata, precum si o multitudine de tipuri de interventii chirurgicale orale, respectiv in cadrul Chirurgiei alveo-dentare, ca disciplina; in fapt, acestia vor cerceta: Metodologia cercetarii stiintifice medicale si Istoria medicinei dentare.

Cei de anul V, doar Pacienti cu risc in practica de medicina dentara, iar cei de anul VI, Reabilitare Orala si Urgente in medicina dentara. Si, in prezent, unitatea este prevazuta cu echipamente high-tech de genul: laser, diagnodente,

microscoape operatorii, PC-uri de generatie recenta etc. Mai mult, membrii actuali sunt si cei fondatori si conducatori ai Societatii Romane de Laseri in Stomatologie, fondata in 2003. Or, pana in prezent, Societatea a avut parte de nici mai mult, nici mai putin de cinci congrese internationale de succes in domeniu.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares