fbpx

Opioide

Opioidele sunt substante chimice heterogene naturale si/sau sintetice inrudite cu morfina. Opioidele pot fi produse de organism in caz de stres pentru a reduce senzatiile dureroase sau, atunci cand sunt fabricate industrial, se administreaza in scop terapeutic sau de catre persoane care sunt dependente de droguri.

Spectrul de actiune al opioidelor este foarte complex si diferit in functie de doza si situatia pentru care sunt administrate, dar rolul cel mai important al lor este actiunea intensa analgezica ceea ce le face de neinlocuit in tratamente. Printre alte efecte se numara si:

  • au un efect nedorit ca depresiv al respirației (hipoventilație pulmonară, hipoxie), si peristaltismului intestinal (constipatie);
  • efectul cel mai nedorit este efectul de dependenta (mai ales la cele ce produc euforie);
  • efectele psihotrope se manifesta prin efecte hipnotice, anxiolitice, halucinogene si starilor de euforie.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro