fbpx

Opioide

Opioidele sunt substante chimice heterogene naturale si/sau sintetice inrudite cu morfina. Opioidele pot fi produse de organism in caz de stres pentru a reduce senzatiile dureroase sau, atunci cand sunt fabricate industrial, se administreaza in scop terapeutic sau de catre persoane care sunt dependente de droguri.

Spectrul de actiune al opioidelor este foarte complex si diferit in functie de doza si situatia pentru care sunt administrate, dar rolul cel mai important al lor este actiunea intensa analgezica ceea ce le face de neinlocuit in tratamente. Printre alte efecte se numara si:

  • au un efect nedorit ca depresiv al respirației (hipoventilație pulmonară, hipoxie), si peristaltismului intestinal (constipatie);
  • efectul cel mai nedorit este efectul de dependenta (mai ales la cele ce produc euforie);
  • efectele psihotrope se manifesta prin efecte hipnotice, anxiolitice, halucinogene si starilor de euforie.
Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares