Molarul de sase ani

molar-de-sase-aniMolarul de sase ani este denumit astfel fiindca erupe in jurul varstei de sase ani. Este o masea definitiva. Nerecunoasterea lui de catre parinti poate duce la pierderea sa timpurie.

 

 

Parintii pot recunoasta acest dinte astfel: apare in jurul varstei de sase ani; este ultima masea de la nivelul fiecarei arcade ( deci copilul va avea patru astfel de dinti ); dimensiunile sale sunt superioare maselelor de lapte situate anterior de aceasta; sunt mai galbeni decat dintii temporari. Acest molar definitiv erupe in totalitate pe arcada in aproximativ un an. Fiind situat cel mai posterior pentru varsta de sase ani periajul acestui dinte este deficitar.

Cand parintele presupune eruptia sa pe arcada se recomanda consultul medicului stomatolog. Acesta va decide momentul in care se poate efectua sigilarea dintelui. Prin sigilare se previne caria dentara.

In jurul varstei de doisprezece ani erupe molarul de doisprezece ani. Acesta este situat posterior de molarul de sase ani. Si in acest caz, imediat dupa eruptie se recomanda sigilarea.

 

Articole similare:

 

 

 

Ne gasesti pe:

urmareste netdent pe twitterurmareste netdent pe googleurmareste netdent pe facebook

 

Ultimele comentarii

  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Nu ar trebui sa fie o problema atat timp cat starea Dvs de sanatate generala este buna si la momentul interventiei nu sunteti sub influenta...
  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Va trebui sa discutati cu medicul ce a facut anestezia aceasta chestiune.
Daca vrei sa lasi comentarii pentru articole te rugam sa te autentifici folosind una dintre retelele de socializare: