fbpx

Molarul de sase ani

molar-de-sase-aniMolarul de sase ani este denumit astfel fiindca erupe in jurul varstei de sase ani. Este o masea definitiva. Nerecunoasterea lui de catre parinti poate duce la pierderea sa timpurie.

Parintii pot recunoasta acest dinte astfel: apare in jurul varstei de sase ani; este ultima masea de la nivelul fiecarei arcade ( deci copilul va avea patru astfel de dinti ); dimensiunile sale sunt superioare maselelor de lapte situate anterior de aceasta; sunt mai galbeni decat dintii temporari. Acest molar definitiv erupe in totalitate pe arcada in aproximativ un an. Fiind situat cel mai posterior pentru varsta de sase ani periajul acestui dinte este deficitar.

Cand parintele presupune eruptia sa pe arcada se recomanda consultul medicului stomatolog. Acesta va decide momentul in care se poate efectua sigilarea dintelui. Prin sigilare se previne caria dentara.

In jurul varstei de doisprezece ani erupe molarul de doisprezece ani. Acesta este situat posterior de molarul de sase ani. Si in acest caz, imediat dupa eruptie se recomanda sigilarea.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro