Molarul de sase ani

molar-de-sase-aniMolarul de sase ani este denumit astfel fiindca erupe in jurul varstei de sase ani. Este o masea definitiva. Nerecunoasterea lui de catre parinti poate duce la pierderea sa timpurie.

 

 

Parintii pot recunoasta acest dinte astfel: apare in jurul varstei de sase ani; este ultima masea de la nivelul fiecarei arcade ( deci copilul va avea patru astfel de dinti ); dimensiunile sale sunt superioare maselelor de lapte situate anterior de aceasta; sunt mai galbeni decat dintii temporari. Acest molar definitiv erupe in totalitate pe arcada in aproximativ un an. Fiind situat cel mai posterior pentru varsta de sase ani periajul acestui dinte este deficitar.

Cand parintele presupune eruptia sa pe arcada se recomanda consultul medicului stomatolog. Acesta va decide momentul in care se poate efectua sigilarea dintelui. Prin sigilare se previne caria dentara.

In jurul varstei de doisprezece ani erupe molarul de doisprezece ani. Acesta este situat posterior de molarul de sase ani. Si in acest caz, imediat dupa eruptie se recomanda sigilarea.

 

Articole similare:

 

 

 

© 2009 - 2018 netdent.ro