fbpx

Molarul de sase ani

molar-de-sase-aniMolarul de sase ani este denumit astfel fiindca erupe in jurul varstei de sase ani. Este o masea definitiva. Nerecunoasterea lui de catre parinti poate duce la pierderea sa timpurie.

Parintii pot recunoasta acest dinte astfel: apare in jurul varstei de sase ani; este ultima masea de la nivelul fiecarei arcade ( deci copilul va avea patru astfel de dinti ); dimensiunile sale sunt superioare maselelor de lapte situate anterior de aceasta; sunt mai galbeni decat dintii temporari. Acest molar definitiv erupe in totalitate pe arcada in aproximativ un an. Fiind situat cel mai posterior pentru varsta de sase ani periajul acestui dinte este deficitar.

Cand parintele presupune eruptia sa pe arcada se recomanda consultul medicului stomatolog. Acesta va decide momentul in care se poate efectua sigilarea dintelui. Prin sigilare se previne caria dentara.

In jurul varstei de doisprezece ani erupe molarul de doisprezece ani. Acesta este situat posterior de molarul de sase ani. Si in acest caz, imediat dupa eruptie se recomanda sigilarea.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares