Medicina dentara in Orientul antic


stomatologie-orientul-anticChinezii sunt recunoscuti drept primii ce au tratat imbolnavirile dentare cu un instrument sub forma de cutit ( o varianta rudimentara a bisturiului de astazi), cateterul, si prin tehnici de acupunctura ( metoda prin care se fac punctii cu un ac in diverse zone ale corpului ).


Cauti acum informatii despre o afectiune stomatologica. Poate te intrebi cum ai ajuns aici, daca ai fi putit face ceva pentru a evita neplacerea si ce poti face pe viitor pentru a o evita. Exista o metoda de igienizare ce ar putea scadea dramatic TOATE neplacerile cauzate de afectiunile stomatologice. DESCARCA ACUM GRATUIT descrierea metodei prin apasarea acestei legaturi, si imbunatateste-ti sanatatea gurii.Nu exista probe ce sa arate folosirea instrumentarului mecanic in tratamentul dentar la chinezi, dar Marco Polo a afirmat ca aceasta populatie isi acoperea dintii cu fasii subtiri de aur in scopuri decorative (1280 A.D.).

Fenicienii sunt initiatorii proteticii dentare ( aproximativ 3000 iHr). Conducatorul mesopotamian Hammarabi, din Mesopotamia de Jos a realizat o economie conrolata de stat in catre au fost fixate si taxe pentru tratamentul stomatogic. Codul sau de legi cuprindea doua paragrafe cu privire la dintiDaca o persoana scoate dintii unui egal, atunci si dintii acestuia vor fi scosi.
Daca unul scoate dintii unui sclav liber, atunci acesta va plati o treime de mina.Extractia dintilor sanatosi era o forma de pedeapsa la aceste civilizatii timpurii.


Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.

 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului

0
Shares
0
Shares