fbpx

Medicina dentara in Orientul antic

stomatologie-orientul-anticChinezii sunt recunoscuti drept primii ce au tratat imbolnavirile dentare cu un instrument sub forma de cutit ( o varianta rudimentara a bisturiului de astazi), cateterul, si prin tehnici de acupunctura ( metoda prin care se fac punctii cu un ac in diverse zone ale corpului ).

Nu exista probe ce sa arate folosirea instrumentarului mecanic in tratamentul dentar la chinezi, dar Marco Polo a afirmat ca aceasta populatie isi acoperea dintii cu fasii subtiri de aur in scopuri decorative (1280 A.D.).

Fenicienii sunt initiatorii proteticii dentare ( aproximativ 3000 iHr). Conducatorul mesopotamian Hammarabi, din Mesopotamia de Jos a realizat o economie conrolata de stat in catre au fost fixate si taxe pentru tratamentul stomatogic. Codul sau de legi cuprindea doua paragrafe cu privire la dinti

Daca o persoana scoate dintii unui egal, atunci si dintii acestuia vor fi scosi.
Daca unul scoate dintii unui sclav liber, atunci acesta va plati o treime de mina.


Extractia dintilor sanatosi era o forma de pedeapsa la aceste civilizatii timpurii.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Apasa acest text pentru a intra in legatura cu un medic stomatolog!

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro