fbpx

Canin inclus

canin-inclusUn canin inclus este un canin ce poate avea dificultati in eruptie si ramane in os. De cele mai multe ori un canin ramane inclus in spatele dintilor frontali, langa aripa nasului. Frecvent acesta este descoperit in cadrul examenelor radiologice de rutina, atunci cand apar dureri la nivelul dintilor vecini sau atunci cand dintii veci nu sunt pozitionati corect pe arcadele dentare. Pe radiografia din dreapta, in partea de sus a imaginii, se pot vedea doi canini inclusi.

Daca apar infectii ale dintilor vecini un caninul inclus trebuie extras. Procedura este relativ simpla si se realizeaza prin anestezie locala, cu pacientul in stare de constienta. Interventia dureaza 1-2 ore. Uneori, pentru ca volumul caninilui este mare este necesara si realizarea unei aditii osoase. Aceasta grabeste vindecarea si limiteaza posibilitatea aparitiei unui defect osos.

Extractia unui canin inclus se face si atunci cand in zona invecinata este necesara inserarea unui implant dentar. Extractia este recomandata pentru ca exista posibilitatea atingerii caninului inclus in timpul insertiei implantului cu pierderea ulterioara atat a implantului dentar cat si a caninului.

In anumite situatii caninul inclus poate fi recuperat. Metoda combina tratamentul chirurgical cu cel ortodontic. Mai intai dintele trebuie descoperit chirurgical din os. Apoi pe el se aplica un bracket pentru a fi adus pe arcada. Durata de purtare a aparatului ortodontic variaza de la pacient la pacient. Este important de inteles ca dupa ce aparatul se indeparteaza va fi necesar un aparat de contentionare care se poarta noaptea. In mod normal, aparatul de contentionare pentru un canin inclus se poarta un an. Fara contentionare un canin inclus se va deplasa incet catre pozitia initiala. Pe intreaga perioada a tratamentul ordodontic, inclusiv perioada de contentie este necesara pastrarea unei igiene riguroase.

Caninul nu este sigurul dinte ce poate ramane inclus. Teoretic orice dinte definitiv poate ramane ascuns in os si descoperit doar cu ocazia unor controale radiologice sau atunci cand apar probleme.

Simti ca afectiunea despre care te informezi acum, in graba, te-ar putea lua din nou pe nepregatite, pe viitor? Te gandesti sa nu-i afecteze si pe cei mai dragi tie?

Nu ai avut pe nimeni sa te indrume? Care sunt factorii de risc ce au determinat aparitia problemei?

Eu sunt aici pentru a te ajuta. Alege din optiunile de mai jos pentru a continua:

!!!   GRATUIT   !!!

Contacteaza un medic stomatolog
-  Raspuns imediat -

APASA AICI !
   
!!!   GRATUIT   !!!

Afla care este RISCUL TAU
in fata aparitiei BOLILOR GURII
- Dureaza 2 minute -
APASA AICI !

Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu 
Coordonator Proiect

 

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro