Resorbtia radiculara

resorbtia-radicularaDe multe ori ne intrebam cum se inlocuiesc dintii temporari ai copiilor. Resorbtia rediculara este raspunsul pentru acest fenomen.Resorbtia este un process normal si natural prin care unii dinti "dizolva" prin presiune alti dinti. In aceste fel este permisa erupta dintilor temporari pe arcadele dentare.

Uneori insa, datorita asezarii necorespunzatoare a dintilor si mugurilor dentari, un dinte permanent lezeaza alt dinte adiacent. In astfel de cazuri dintele lezat se poate pierde ca un dinte temporar. Pentru a preveni aparitia cestui fenomen se recomanda controlul stomatologic periodic al copiilor, de regula la 6 luni.

Daca fenomenul de mai sus este descoperit incipient cu o radiografie, dintele care creeaza probleme poate fi mutat cu un aparat ortodontic fix sau chiar extras. Fiecare caz de resorbtie trebuie evaluat pentru ca sunt situatii complicate. Ortodontul va oferi o estimare dupa examinare. Daca problema este diagnosticata tarziu exista sanse mari pentru dintele afectat sa se pierda.

Articole similare: 

Articolul a fost util? Am aprecia daca l-ai promova in retelele de socializare. De asemenea asteptam comentariile tale!

Ne gasesti pe:

urmareste netdent pe twitterurmareste netdent pe googleurmareste netdent pe facebook

Ultimele comentarii

  • Dr Cosmin-Marian Cir... said More
    Buna seara. Cantitatea maxima de anestezic administrat depinde de tipul anestezicului folosit. In ansamblu volumul folosit in cazul dvs este destul de...
  • andreea nagy said More
    Buna seara! Imi poate spune cineva,cate anestezii se pot face intr-o zi? Si daca este normal sa se faca 8 anestezii dentare (sau 8 intepaturi) intr-o...
Creeaza cont sau acceseaza situl folosind una dintre retelele de socializare de mai jos

Te rugam sa te autentifici folosind una dintre retelele de socializare: