fbpx

Resorbtia radiculara

resorbtia-radicularaDe multe ori ne intrebam cum se inlocuiesc dintii temporari ai copiilor. Resorbtia rediculara este raspunsul pentru acest fenomen.Resorbtia este un process normal si natural prin care unii dinti "dizolva" prin presiune alti dinti. In aceste fel este permisa erupta dintilor temporari pe arcadele dentare.

Uneori insa, datorita asezarii necorespunzatoare a dintilor si mugurilor dentari, un dinte permanent lezeaza alt dinte adiacent. In astfel de cazuri dintele lezat se poate pierde ca un dinte temporar. Pentru a preveni aparitia cestui fenomen se recomanda controlul stomatologic periodic al copiilor, de regula la 6 luni.

Daca fenomenul de mai sus este descoperit incipient cu o radiografie, dintele care creeaza probleme poate fi mutat cu un aparat ortodontic fix sau chiar extras. Fiecare caz de resorbtie trebuie evaluat pentru ca sunt situatii complicate. Ortodontul va oferi o estimare dupa examinare. Daca problema este diagnosticata tarziu exista sanse mari pentru dintele afectat sa se pierda.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares