fbpx

Resorbtia radiculara

resorbtia-radicularaDe multe ori ne intrebam cum se inlocuiesc dintii temporari ai copiilor. Resorbtia rediculara este raspunsul pentru acest fenomen.Resorbtia este un process normal si natural prin care unii dinti "dizolva" prin presiune alti dinti. In aceste fel este permisa erupta dintilor temporari pe arcadele dentare.

Uneori insa, datorita asezarii necorespunzatoare a dintilor si mugurilor dentari, un dinte permanent lezeaza alt dinte adiacent. In astfel de cazuri dintele lezat se poate pierde ca un dinte temporar. Pentru a preveni aparitia cestui fenomen se recomanda controlul stomatologic periodic al copiilor, de regula la 6 luni.

Daca fenomenul de mai sus este descoperit incipient cu o radiografie, dintele care creeaza probleme poate fi mutat cu un aparat ortodontic fix sau chiar extras. Fiecare caz de resorbtie trebuie evaluat pentru ca sunt situatii complicate. Ortodontul va oferi o estimare dupa examinare. Daca problema este diagnosticata tarziu exista sanse mari pentru dintele afectat sa se pierda.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Apasa acest text pentru a intra in legatura cu un medic stomatolog!

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro