fbpx

Cateva notiuni despre bruxism

bruxismO activitate automatizata ce consta in stransul si frecarea sau lovirea sacadata a dintilor, repetitiv sau continuu, ziua sau noaptea, in afara masticatiei se numeste bruxism. Indivizii, in general, nu sunt constienti de bruxism, iar miscarile lor mandibulare au o frecventa crescuta si o amplitudine scazuta.

Boala numita bruxism apare datorita unor contacte dintre dinti instabile (datorate lipsei unor dinti, sau a unor dinti fracturati ori deplasati) dar si ca urmare a stresului sau dereglarilor somnului.

Stresul si anumite tipuri de personalitati pot determina bruxism.De-a lungul timpuluis-a aratat indivizii care sufera de nervozitate cronica sufera de bruxism. Astfel mania, durerea, frustrarea pot determina in bruxism. Persoanele cu grad crescut de agresivitate si competitivitate, care sunt foarte grabite sunt predispuse la bruxism.

Datorita activitati intense de frecare la nivelul dintilor se poate observa o aplatizare a reliefului fetei masticatorii a dintelui, o reducere a inaltimii coroanei dintilor asociata cu migrarea lor in sens vertical. Acestea se asociaza in timp cu fisuri ale smaltului, dureri dentinare, cu afectiuni ale pulpei dentare, deplasari dentare, dureri musculare si ale articulatiei temporomandibulare si chiar cu dureri de cap.

Pentru ca principala cauza pentru buxism este stresul, principalul remediu este relaxarea, la care se asociaza si alte masuri sub atentia si coordonarea medicului stomotolog printre care si consultul psihologului.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro