Cateva notiuni despre bruxism

bruxismO activitate automatizata ce consta in stransul si frecarea sau lovirea sacadata a dintilor, repetitiv sau continuu, ziua sau noaptea, in afara masticatiei se numeste bruxism. Indivizii, in general, nu sunt constienti de bruxism, iar miscarile lor mandibulare au o frecventa crescuta si o amplitudine scazuta.

Boala numita bruxism apare datorita unor contacte dintre dinti instabile (datorate lipsei unor dinti, sau a unor dinti fracturati ori deplasati) dar si ca urmare a stresului sau dereglarilor somnului.

Stresul si anumite tipuri de personalitati pot determina bruxism.De-a lungul timpuluis-a aratat indivizii care sufera de nervozitate cronica sufera de bruxism. Astfel mania, durerea, frustrarea pot determina in bruxism. Persoanele cu grad crescut de agresivitate si competitivitate, care sunt foarte grabite sunt predispuse la bruxism.

Datorita activitati intense de frecare la nivelul dintilor se poate observa o aplatizare a reliefului fetei masticatorii a dintelui, o reducere a inaltimii coroanei dintilor asociata cu migrarea lor in sens vertical. Acestea se asociaza in timp cu fisuri ale smaltului, dureri dentinare, cu afectiuni ale pulpei dentare, deplasari dentare, dureri musculare si ale articulatiei temporomandibulare si chiar cu dureri de cap.

Pentru ca principala cauza pentru buxism este stresul, principalul remediu este relaxarea, la care se asociaza si alte masuri sub atentia si coordonarea medicului stomotolog printre care si consultul psihologului.

 

Articole similare:

 

 

 

Ne gasesti pe:

urmareste netdent pe twitterurmareste netdent pe googleurmareste netdent pe facebook

 

Ultimele comentarii

  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Nu ar trebui sa fie o problema atat timp cat starea Dvs de sanatate generala este buna si la momentul interventiei nu sunteti sub influenta...
  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Va trebui sa discutati cu medicul ce a facut anestezia aceasta chestiune.

Please publish modules in offcanvas position.