fbpx

Caria de colet

Caria de colet se manifesta prin aparitia de leziuni in zona de imbinare a smaltului cu cementul radicular. Este mai greu de tratat fiind situata intr-o zona scaldata de lichidul santului gingival.

Prezenta ei atesta o igiena dentara precara iar in unele situatii poate apare la pacientii ce folosesc o tehnica de periaj incorecta.

Reprezinta una din situtiile clinice in care compozitil clasic nu functioneaza foarte bine, de multe ori fiind preferate, pentra tratarea leziunii amalgamul dentar sau glass ionomerul. Acestea din urma pot face priza in mediul umed, al santului gingival avand insa niste dezavantaje: amalgamul are culoarea argintie iar glassionomerul nu este a fel de dur ca materialul compozit.

Caria de colet mai poate apare la nivelul unei leziuni de uzura datorate unei tehnici de periaj incorecte, in combinatie cu o igiena precara.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares