fbpx

Caria de colet

Caria de colet se manifesta prin aparitia de leziuni in zona de imbinare a smaltului cu cementul radicular. Este mai greu de tratat fiind situata intr-o zona scaldata de lichidul santului gingival.

Prezenta ei atesta o igiena dentara precara iar in unele situatii poate apare la pacientii ce folosesc o tehnica de periaj incorecta.

Reprezinta una din situtiile clinice in care compozitil clasic nu functioneaza foarte bine, de multe ori fiind preferate, pentra tratarea leziunii amalgamul dentar sau glass ionomerul. Acestea din urma pot face priza in mediul umed, al santului gingival avand insa niste dezavantaje: amalgamul are culoarea argintie iar glassionomerul nu este a fel de dur ca materialul compozit.

Caria de colet mai poate apare la nivelul unei leziuni de uzura datorate unei tehnici de periaj incorecte, in combinatie cu o igiena precara.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Apasa acest text pentru a intra in legatura cu un medic stomatolog!

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro