Avem dinti tociti pentru ca dintii imbatranesc

dinti-tocitiDintii imbatranesc nu doar odata cu imbatranirea generala a organismului dar si sub stimulii generati de functiile pe care le indeplinesc sau iritantii din mediul oral. Altfel spus,  imbatranirea dintilor este un fenomen cronologic normal dar poate o importanta mai mare o are raspunsul dintelui la procesele carioase, tratamentele excesive si de amploare, trauma ocluzala datorata malpozitiilor dentare.

 

 

Pentru ca pulpa dentara reactioneaza la mediul inconjurator si este in contact intim cu dentina, raspunde injuriilor aduse prin modificarea anatomiei interne precum si a tesutului dur dentar inconjurator. 

Daca in momentul eruptiei dintilor camera pulpara si canale sunt largi, usor accesibile, in cazul dintilor ce prezinta carii vechi sau la pacientii in etate spatiul pulpar este redus. Acest lucru ingreuneaza misiunea medicului stomatolog de tratare a dintilor.

 

Articole similare:

 

 

 

Ne gasesti pe:

urmareste netdent pe twitterurmareste netdent pe googleurmareste netdent pe facebook

 

Ultimele comentarii

  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Nu ar trebui sa fie o problema atat timp cat starea Dvs de sanatate generala este buna si la momentul interventiei nu sunteti sub influenta...
  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Va trebui sa discutati cu medicul ce a facut anestezia aceasta chestiune.
Daca vrei sa lasi comentarii pentru articole te rugam sa te autentifici folosind una dintre retelele de socializare: