fbpx

Predispozitia genetica pentru a face carii dentare

predispozitie-genetica-cariiParintii mei au multe carii dentare! Mai mult, dintii lor se misca! Cat sunt de predispus eu la a face carii dentare? Cum pot afla? Cum le pot prevenii? Exista de multe ori in mintea noastra aceste intrebari legate de predispozitia genetica sau nu la aparitia cariei dentare. Ei bine astazi putem afla din timp daca suntem mostenitorii genetici ai unor parinti cu carioactivitate intensa sau care au suferit o boala parodontala ce a cauzat pierderea dintilor. Prin analize de saliva efectuate de catre medicul dentist atat copiilor cat si adultilor se pot masura indicii salivari. Acestia se determina in urma analizarii  PH-ului salivar, al PH-ului placii bacteriene, al vascozitatii salivei si al clearance-ului salivar. Nu este omisa determinarea cantitatii si mai ales felului microorganismelor cu potential de producere de carii dentare sau boala parodontala.

Rezultatele acestor masuratori sunt interpretate de catre medicul dentist care va poate ajuta sa imbunatatiti starea de sanatate dentara si parodontala. Veti afla ce anume v-ar putea provoaca pe viitor neplacerile de ordin dentar si parodontal.  In acest fel veti putea adapta alimentatia si metodele de preventie a bolilor cavitatii orale in functie de predispozitia dvs genetica.

De altfel inaintea inceperii oricarui tratament protetic sau ortodontic e bine de stiut toate aceste informatii. Doar asa puteti beneficia de un rezultat optim al interventiei terapeutice pe o durata cat mai lunga de timp. De asemenea, daca aflati ca in urma analizelor salivare aveti un potential crescut de aparitie a bolii parodontale puteti lua masuri preventive timpurii care sa diminue efectele negative ale bolii.

Trebuie sa stiti ca aceste analize se fac fara injectii, deci fara durere, iar rezultatele acestora sunt interpretabile in aproximativ 30-40 minute. Practic intr-o singura vizita la medicul dentist aflati informatii importante despre d-voastra: riscul de aparitie al afectiunilor stomatologice, precum si metodele individualizate de prevenire a acestora.

Mai mult, prin aceste analize biochimice se poate determina eficienta tehnicilor de igienizare orala la nivel bacterian iar atunci cand este cazul metodele de igienizare pot fi inlocuite cu altele, mai eficiente.

Este indicata perfectionarea tehnicii d-voastra de igienizare dentara la orice varsta. De asemenea un control la medicul dentist de doua ori pe an insotit de sedinte de igienizare profesionala vor prelungi durata de viata a lucrarilor dentare si a starii d-voastra de sanatate orala.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Apasa acest text pentru a intra in legatura cu un medic stomatolog!

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro