fbpx

Predispozitia genetica pentru a face carii dentare

predispozitie-genetica-cariiParintii mei au multe carii dentare! Mai mult, dintii lor se misca! Cat sunt de predispus eu la a face carii dentare? Cum pot afla? Cum le pot prevenii? Exista de multe ori in mintea noastra aceste intrebari legate de predispozitia genetica sau nu la aparitia cariei dentare. Ei bine astazi putem afla din timp daca suntem mostenitorii genetici ai unor parinti cu carioactivitate intensa sau care au suferit o boala parodontala ce a cauzat pierderea dintilor. Prin analize de saliva efectuate de catre medicul dentist atat copiilor cat si adultilor se pot masura indicii salivari. Acestia se determina in urma analizarii  PH-ului salivar, al PH-ului placii bacteriene, al vascozitatii salivei si al clearance-ului salivar. Nu este omisa determinarea cantitatii si mai ales felului microorganismelor cu potential de producere de carii dentare sau boala parodontala.

Rezultatele acestor masuratori sunt interpretate de catre medicul dentist care va poate ajuta sa imbunatatiti starea de sanatate dentara si parodontala. Veti afla ce anume v-ar putea provoaca pe viitor neplacerile de ordin dentar si parodontal.  In acest fel veti putea adapta alimentatia si metodele de preventie a bolilor cavitatii orale in functie de predispozitia dvs genetica.

De altfel inaintea inceperii oricarui tratament protetic sau ortodontic e bine de stiut toate aceste informatii. Doar asa puteti beneficia de un rezultat optim al interventiei terapeutice pe o durata cat mai lunga de timp. De asemenea, daca aflati ca in urma analizelor salivare aveti un potential crescut de aparitie a bolii parodontale puteti lua masuri preventive timpurii care sa diminue efectele negative ale bolii.

Trebuie sa stiti ca aceste analize se fac fara injectii, deci fara durere, iar rezultatele acestora sunt interpretabile in aproximativ 30-40 minute. Practic intr-o singura vizita la medicul dentist aflati informatii importante despre d-voastra: riscul de aparitie al afectiunilor stomatologice, precum si metodele individualizate de prevenire a acestora.

Mai mult, prin aceste analize biochimice se poate determina eficienta tehnicilor de igienizare orala la nivel bacterian iar atunci cand este cazul metodele de igienizare pot fi inlocuite cu altele, mai eficiente.

Este indicata perfectionarea tehnicii d-voastra de igienizare dentara la orice varsta. De asemenea un control la medicul dentist de doua ori pe an insotit de sedinte de igienizare profesionala vor prelungi durata de viata a lucrarilor dentare si a starii d-voastra de sanatate orala.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares